Vikten av solidaritet är inget vi får glömma bort. En dag är det du själv som sitter oskyldigt häktad och får ditt liv kastat upp-o-ner. Solidaritet handlar givetvis inte bara om hurvida någon åker fast eller inte. Solidaritet handlar om att stå enade. Solidaritet är ingen hjälporganisation, utan en självklarhet!

Enade vi stå – söndrade vi falla! Låter det bekant? Ett uttryck som används av många politiska grupper, från nazister till Antifascistisk Aktion. Däremellan några vänsterpartister, sossar och fackliga organisationer som IF-Metall.

Något som irriterar mig hårt är att Centerpartiets Ungdomsförbund (CUF) som försöker kasta ordet solidaritet i skiten genom skapandet av kampanjen Riktig Solidaritet. Den luktar enbart avundsjuka. Phrr, sänk sidhelvetet. I samband med kampanjlanseringen (?) publicerade CUF även en debattartikel på Aftonbladet som är bland det mest lameass jag läst. Behöver du bli pissed? Läs den.

Solidaritet finns i våra slagord, på affischer och i uppmaningar. Uttala aldrig något du inte är beredd att stå för i både diskussion och handlingar. Därav bör samtliga skriva ett mail till vår häktade kamrat i malmö! Det gör man hit: Hestbrev1 [at] gmail.com Tänk på att breven läses av åklagaren.

Övrigt intressant skrivet om solidaritet: socialist.nu

**********

Dagens låt: The Mascochist & Miss Flower – Kick Azz (lyssna)

Annonser