En rysk kamrat har mördats av nazister. Filatov ”Fedjay” Feodor Vasilevich berövades livet den 10 oktober 2008 utanför sitt hem. Fyra oidentifierade män gav sig brutalt på Fedjay med kniv och han dog senare på sjukhus utan att någonsin återfå medvetandet. Fedjay blev bara 27 år.. En militant nazistgrupp tog på sig dådet. Det råder inga tvivel om att mordet var planerat och att det skedde pga. Fedjays politiska åsiker. Hans engagemang i Moskvas antifascistiska rörelse, främst genom Moscow Trojan Skinheads, har varit av stor betydelse och han var en god kamrat och en solidarisk medborgare.

Hans begravning kommer att kosta mycket, om du har möjlighet: skänk en slant till plusgirokonto 87 38 97-3 (Jord och Frihet) och märk meddelandet med Moskva. I Stockholm har det hållits en insamlingskväll.

Mer info (på ryska och engelska), Antifa England hedrar hans minne (engelska), AFA Tyskland skriver också (tyska), på forumet Skinhead.net sörjs han (engelska), slakbastard bloggar (engelska) samt Ivar Internationell och oräkneligt fler sidor världen över.

AFA-England har valt att ägnat en del av sin sida till att visa antifascister som blivit mördade. Det är svårt att se, det är inte långt bort. Vi minns alla även Björn Söderberg som psykot Hellekant tog livet ifrån.

Vi saknar er alla och en del av våra hjärtan följer er alltid!

Rest in peace.

Annonser