Nättidningen Yelah har noll respekt i mina ögon efter att skribenten Erik Lindgren – via denhär artikeln – levererat så jävla mycket BULLSHIT. Artikeln är ren livmodersfeminism (även kallat särartsfeminism) som jag banne mig trodde var förkastad till kristdemokrater, liberaler och yadi-muppar. Livmodersfeminismen går ut på att man sätter biologiska skillnader kvinnor/män som centralt i kampen för ett jämställt samhälle. De tycker att vi naturligt föds till olika uppgifter – för kvinnor handlar det ofta om att föda barn och ta hand om hemmet och för män att typ förvärvsarbeta. Livmodersfeminister anser att jämställdhet uppnås genom att ”värdera upp” ”kvinnliga” egenskaper i nivå med mannens. Livmodersfeminister propagerar för att könsrollerna är något naturligt och något som ska bevaras!

Jag slipper helst att tjata mer om vad livmodersfeminism är för något, dels för att jag tycker den är så nervärderande och därför orkar jag inte formulera mig på ett bra sätt. Istället rekommenderar jag er att läsa Under det rosa täcket som belyser denna fråga.

Tillbaka till Yelah-artikeln. Mer än första halvan fattar jag inte varför den ens är med? Erik Lindgren verkar försöka att koppla ihop en parranoid rockstjärna (som tror att kvinnor är onda som konspiratoriskt egentligen sitter på världens makt), med random gäng så som Robin Hood, mc-gäng, pirater, rövare, maffian, med vänstersnubbar. Och vad ska de ha gemensamt? Jo; Alla förenas de i homosociala grupper av män som pyr av skräckblandat förakt för kvinnligheten, som ju givetvis bärs eller symboliseras av världens alla kvinnor. Jag tänker inte ens bemöda mig att skriva ett motargument till en så patetisk analys. Robin Hood, pirater, rövare, maffian, mc-gäng anses av Erik Lindgren som inspirationskällor inom utomparlamentariska vänstern och att detta är något negativt. Robin Hood tog från de rika och gav till de fattiga. Pirater snor från rika skepp för att överleva, rövare gör detsamma – fast på land. Maffia är ju SACs nya grej och mc-gäng skiter i lagen och lever i frihet på vägarna. Hur kan detta inte tolkas som positiva grejer för en socialist?

I artikeln tillskrivs begrepp som krig, svärta, enhet, våld, vrede, kamp, förstörelse, hat, fientlighet, hårdhet som traditionellt manliga. Hey! Hey! till organiserade brudar därute: är dessa ord som tillhör snubbarna? Alltså, föööör faaaan Yelah! Vad är detta för inställning om att brudar då, å andra sidan, ska vara motpoler till dessa begrepp. Vad är detta för satans nervärderande av allt vi vänsterbrudar utför. Varför är detta påskrivet som negativa ord. Hur kan man ens tillskriva det grundläggande ordet kamp som manligt?

Rebellismen bidrar säkerligen till att många kvinnor hålls borta och håller sig borta från konfrontativa vänstermiljöer. Har jag missat nåt eller är det inte just konfrontation som krävs för att flytta vår klassposition framåt? Enligt Yelah är de oberoende frihetligt socialistiska och socialism går väl ut på att kirra ett samhälle utan klasser? Men, vad vet jag? Jag tillhör ju dagens kvinnliga genus där mjuka värden som demokrati, mångfald, tolerans och jämlikhet ska intressera mig.

”Kvinnlig” aktivism nedvärderas och jag blir faktiskt upprörd när det saknas skurmopp då jag ska städa efter vänsterns stödfester. Åså tycker jag att snatta smink ska värderas upp i nivå med affischering. För jag har ju fostrats som kvinna och då ska mina naturligt kvinnliga viljor ses som lika mycket värda som männens. What the heck! *Pam! Pam!* Jag har ju egentligen mer gemensamt med chefens dotter i Örgryte!

Jag gissar vilt att Yelah-artikeln (och deras nuvarande serie ”Machovänstern”) är en kritik mot utomparlamentariska miljön i Stockholm. Min stora undran är om vänsterbrudar i huvudstaden föds fega?

Så att det inte blir några missförstånd; jag gav i slutet upp för ironin eftersom Yelah-artikeln inte är värt annat. Den går ju knappt att argumentera emot eftersom det bara är massa dravvel.

Kort sammanfattning: allt är sämst med Yelah-artikeln.

Revolutionära Fronten har postat en replik. Läs, de orkade hålla argumentationen uppe.

**********

Dagens citat: Simone de Beauvoir
One is not born a woman, one becomes one

Annonser