Jag minns året Göteborgs LS hade parodi på Svenskt Näringsliv som tema för vårat 1 maj arrangemang. Klistermärkena sa: ”Svensk Näringsbrist – Vi vägrar arbeta för svältlöner!” och från den dagen de kom från tryckeriet var du helt bestämd på att Svenskt Näringslivs entre skulle beprydas dagligen. Vilket den också var. Fan, jag borde ha tagit kort..

Jag kommer ihåg blockaderna under SACs A-kassestrejk. Så klart var du rappast i käften när någon borgare skulle jiddra om att slå sig igenom våran linje. Du satte dem på plats med en enda mening och fick samtidigt hela blockaden att skratta ut dem.

För att inte nämna den gången du satt vid förhandlingsbordet, fick nog av arbetsköparens skitsnack och skällde ut honom så högt att mötet i rummet bredvid tystnade i ren hänförelse. 🙂

Din kropp orkade inte längre. Vi orkar ännu, och för din skull kör vi på extra hårt. Fan J, vi kommer sakna ditt humör, ditt härliga klasshat, ditt smittande skratt, din styrka i att aldrig ge upp.. Du hade hjärtat på rätt ställe! Du saknas oss!

jovan2

**********

Dagens låt: Leonard Cohen – So long Marianne (lyssna) (text)
its time that we began
To laugh and cry and cry and laugh about it all aga
in

Annonser