Jag sitter och skriver drömlistor. En lista för mat, en för produkter. För jag får lön om en vecka – för första gången på över ett år. Och lönen kommer inte att suga trots att jag bara hann jobba två veckor förra månaden. Hela 6000 kommer jag få ut! YEAH! Värsta feta dealen för mig, andra skulle rynka på näsan och klaga högljutt. Men en lön på 6000 spänn är typ bra för att vara mig och arbetsliv. Jag började som tidningsutdelare, 2500 efter skatt var väl det vanliga. Vidare till snabbmatsindustrin, amen typ 6000 var väl medium – 13000 var då min största lön (efter skatt) och jag vart överlycklig.

Jaja, tillbaka till mina listor. Det är inga grejer som någon skulle höja på ögonbrynen för, men som är lyx för mig. Till exempel var det första jag skrev upp på matlistan var ost! Oh my god! Jag har typ aldrig köpt ost i hela mitt liv. Alltid har jag sett det som en dyr lyxprodukt, något jag faktiskt inte Behövde, men som är förbannat gott. Efter att alltid levat på minimum så kan jag inte gå ur det tänkandet heller. En annan sak jag skrivit upp är juice. Men då tänker jag inte på 1 liters förpackningar. nejnej, koncentrat, för det är ju billigare. När jag märkte den tanken så gick det vidare till, ah shit – tänk om jag skulle köpa Brämhults! Ja jävlar. Hade ju inte kunnat njuta av den för ångest över att göra av med pengar på en onödig njutning. Tänk vad jag kommer hata mig själv om de 30 spännen är vad som saknas till nästa hyra, nästa räkning.. Annan mat som är uppskriven: ägg, fil, müsli, flingor, falafel, pizza (ICA pizza – köpa från pizzeria finns inte), cola och typ näringspiller. Öööh, liksom egentligen är detta vanliga varor i folks kylskåp men detta blir första gången på ett år som jag köper dem! Mmm, jag kommer bli tjock. Höhö.

Grejen är att jag räknade ihop vad allt skulle kosta på min matlista. Det landade på strax under 600:- Det är lite! Men ens tanken på att ha sånt som näringskälla har inte ens funnits.

På min produktlista har jag inte kommit långt. Det är sånt jag heller inte tänkt på under flera års tid (eller typ aldrig) så den är mycket svårare. Jag kan bara få ihop akuta grejer som jobbskor, tandtråd, glasögon (mina e fett trasiga o fel styrka, men jag använder dem ändå), linser (de är över 9 månader för gamla o ena har en spricka vilket gör det mycket smärtsamt att använda) och hårfärg. Egentligen behöver jag säkerligen massa andra saker, men jag är så van att leva utan prylarna att det är svårt att komma på vilka det är.

Just nu lever jag på lånade pengar och bokstavligen varenda krona jag får tag på är lycka. Fick uppgift på jobbet att städa under hyllorna i butiken. Folk hade tappat pengar under! Yes! Två spänn blev mina fynd och jag irriterade mig starkt på en tia som låg för långt in för att kunna nås. Bästa dagen var när nån hederlig medborgare lämnade in 50lapp i kassan eftersom ”någon tappat den här på golvet”. De 50 kronorna will keep me going denna sista vecka innan lön.

tia

Annonser