Jag är så jävla pissed off! Verklighetsfrånvända fucking jävla skitkolumn i Metro tar min energi till ilska. Rubriken är ”Vet unga vad det innebär att jobba?” och redan där hajjar jag att nåt är snett.

Vet den puckade skribenten om du vet vad det innebär att vara likgiltig inför att prostituera sig? Vi får inga pengar från a-kassa eller socialen och föräldrar har inga pengar att låna ut. Det lånas småsummor på 100-500:- från olika vänner som själva går på halvdassiga jobb och sen så stjäl vi. Barnvagnar och cyklar i det mer välbärgade områdena är enklast att sno samt sälja vidare för rätt bra peng (lyckosamma tillfällen kan man tillochmed få ihop hela sin hyra i ett klipp!). Men självklart pallar man heller inte med detta i längden. Och när man tvingas att förnedra sig och söka bidrag så är det som att banka på en ljudisolerad glaskupa med soc sittandes inuti. Soc hjälper inte heller och de kan tvinga en riktigt krypa för varje hundralapp, de kan få en att göra lite vad som helst. I soc klor äger du inte ditt eget liv för fem öre ens.

Sen de jobb man haft.. TACK FAEN ATT MAN FUSKAR! Man blir ju behandlad som en ägodel, som en vara, som en maskin. Inte nog heller med att när man är på jobbet ska man jobba. Det rings tidiga lördagsmorgnar och lediga onsdagskvällar och aldrig får man vara ifred. Man tar tillbaka det man kan av sitt liv genom att sjukskriva sig. Det är ett andningshål från den skiten arbete är. Självklart man vill leva livet – inte jobba livet. Och ja, vi gör chefen en tjänst genom att arbeta. Eftersom chefen tjänar på att vi utför jobbet.

Nej, det går inte att få jobb. Jag sökte i ett år innan det kom någon vart. Där även inkluderat alla typer av en-tvådagars jobb med utdelning av varuprover, reklam osv. Räknas det som att ”ligga på” att kolla platsbanken tre gånger per dag, för att gå vidare till: Academic Work, Student Consulting, Uniflex, Manpower, Eniro jobbsök, Poolia, Adecco, Workey, Merajobb, Letajobb, Careerjet, Storesupport, Framab, ISS mayday och Krogpersonal. Därefter hemsida -> lediga tjänter för: HM, Kappahl, Överskottsbolaget, Rusta, Systembolaget, 7eleven, Pressbyrån, ICA, Hemköp, Willys, Statoil, Max, Burger King, McDonalds, Glitter, MQ, IKEA, Axfood, Stadium, Clas Ohlsson, Elgiganten, SIBA, BR leksaker osv. (detta är dom länkar jag har kvar) Jag kan inte ens se mig dig göra den ansträngningen!

Den dagen du, Hillevi Wahl, tvingas börja med noll på kontot, söka jobb,  leva på en femtedel av vad som är satt som existensminimum, smickra soc – misslyckas, få timmar i snabbmatsindustrin, leva på den lönen med pissiga tider och gigantiskt mycket stress.. Då, ja fucking jävlarns DÅ ska jag komma till dig i kassan och säga att du luktar illa och är värdelös. Och ställa tillbaka frågan: ”Vet du vad det innebär att jobba?”

Annonser