Starkt irriterad på min chef.

Efter att ha jobbat helg samt även dragit på mig en förkylning så tar jag mig en välförtjänt sovmorgon. Nähä, den kunde jag ju glömma. Chefen ringer , väcker mig och hon har tidigare bitchat om att man måste svara (efter att jag ignorerat fyra samtal kl 08.30 en lördagsmorgon) så jag skrövlar fram ett ”hallå?”

– Är det Matona?
– Ja, jag har gått o blivit sjuk – förkyld, därför låter jag lite konstig. (skaffar mig försäkring för att slippa att eventuellt bli inkallad till jobbet)
– Okej, jag skulle fråga om jag bokat in dig på öppning imorgon?
– Nej, ska jobba först torsdag och fredag.
– Okej, men då stämmer det med mina anteckningar. Gud vilken tur att du blev sjuk först idag då! När du är ledig i tre dagar! Vad skönt för dig.
– Eh, eller hur… hej då!

Alltså, va faen. Jag vill inte spendera mina lediga dagar med att ligga i sängen och snörvla. Fattar väl vem som helst. Det är en sådan skev bild som många chefer har – att deras anställda lever för att kunna jobba. Hörru – det är tvärtom – jag jobbar för att kunna leva! Grr, sämst start på en måndagsmorgon.

Arbetsbefriad tid är min tid. Då vill jag inte bli väckt, jag vill inte tänka att en Cola kostar 19 kr, jag vill inte anpassa mig att ständigt kunna sticka iväg & jobba på mindre än en timme, jag vill inte repetera öppningsrutinerna, jag vill inte oroa mig över att mina arbetstider är fellagda, jag vill inte tvätta mina arbetskläder, jag vill inte få information om nya kampanjer, jag vill inte göra matlåda, jag vill inte resa med kollektivtrafiken. Jag vill inte lägga en sekund på jobbet när det inte ger pengar. Så klart gör jag ju det ändå och ignorerar helst hur mycket tid & energi som går åt som är obetalt.

Det är när chefen ringer som irriterar mig mest. Det stressar oss anställda massor. Svarar man inte blir det skäll nästa arbetspass. Svarar man och säger nej till jobba med kort varsel blir det sureri á la en 5-åring. Ibland ringer chef och påstår att man skulle vara på jobbet för en halvtimme sen – men själv har man inte fått den tiden. Chef kan ringa och påstå att man utfört rutiner fel, snott pengar eller så ska de ställa in arbetspass eller ändra tider. Man vet aldrig vad chefen vill när dom ringer, men det händer aldrig att det är något positivt. Det är ett stressmoment i sin lediga tid att alltid vara tillgänglig för jobbet. Får man inte betalt så ska jobbet inte existera!

nybergFett bra!

Annonser