Genom att kasta in bensin genom brevinkastet och sedan tända på försökte nazister i måndags bränna inne två vuxna och ett två-årigt barn. Lyckligtvis kunde föräldrarna fira ner sitt barn till våningen under och därefter följa samma väg och klarar sig fysiskt oskadda. Föräldrarna är aktiva inom fackföreningen SAC-Syndikalisterna och har tidigare fått sina namn uthängda på nazistiska hemsidor. Det är glasklart att mordförsöket beror på föräldrarnas politiska engagemang. Lägenheten låg på tredje våningen och det råder inga tvivel om att nazisterna hade för avsikt att bränna inne familjen. Elden spred sig snabbt, brände upp ägodelar och gjorde lägenheten obeboelig. Tankarna går till Björn Söderberg, syndikalist som aktivt bekämpade nazister på sin arbetsplats. Han fick betala med sitt liv, mördad utanför sitt hem 1999 av nazister. SACs Arbetsutskott skriver:

SAC Syndikalisterna: Nazister försökte mörda fackligt aktiva och deras barn

1999 mördade nazister syndikalisten Björn Söderberg. Nu har de försökt igen. Två syndikalister från Stockholm – den ene tidigare styrelseledamot i fackföreningen Stockholms LS – och deras snart treåriga dotter tvingades klättra ut från sin balkongen på tredje våningen när nazister satte eld på deras lägenhet.

Fackföreningsmedlemmarna har innan händelsen varit uthängda på den öppet nazistiska sidan Info-14. Nazisterna bakom Info-14 är samma personer som årligen arrangerar en stor nazistmarsch i Salem.

Strax innan klockan 21.00 måndagen 1 december hörde våra medlemmar ett plaskande ljud från hallen.

– Jag såg att någon hällde in en klar vätska genom brevinkastet och förstod på lukten att det var bensin, berättar en av dem. Jag skrek så högt att de inte kan ha undgått att höra: ”vi har barn här inne!”. Bara någon sekund senare tände de på.

I hallen hängde familjens vinterkläder, och det tog bara sekunder innan elden spred sig vidare till köket och vardagsrummet. Att ta sig ut genom ytterdörren var omöjligt.

– Vi fick fira ner vår dotter till grannarna på balkongen under, säger vår medlem. Vi bor högst upp på tredje våningen. Hade vi tappat henne hade hon dött.

Paret klättrade därefter ner samma väg. Bakom dem slukade elden ägodelar, minnen och framtidsplaner.

Våra medlemmar och deras dotter klarade sig mirakulöst utan skador, men det förändrar inte det faktum att någon eller några kallblodigt och överlagt försökte ta deras liv.

För sex månader sedan publicerade den öppet nazistiska hemsidan Info-14 namn och bild på våra medlemmar.

Polisen arbetar utifrån teorin att dådet var politiskt motiverat, och utfördes av samma gärningsmän som två dagar tidigare brände ner det frihetligt socialistiska kulturhuset Cyklopen i Högdalen. Ärendet rubriceras som mordbrand.

Vår medlemmar har i sitt fackliga arbete verkat för antirasism och minskade klassklyftor. För detta skulle de enligt nazisterna straffas med döden.

Nazisterna bakom Info-14 är samma personer som driver organisationen Salemfonden, som den första lördagen i december årligen arrangerar Nordeuropas största nazistmarsch.

– De som arrangerar Salemmarschen är inga ofarliga individer med en lite avvikande åsikt. Det är personer som är ideologiskt övertygade nazister, uppenbarligen kapabla att mörda för sin sak, säger Ola Brunnström från SAC:s Arbetsutskott.

På lördag arrangerar de personer som försökte mörda våra medlemmar en marsch i Stockholmsförorten Salem. SAC uppmanar alla att ansluta sig till Nätverket mot rasisms motdemonstration klockan 12.00.

Låter vi nazisterna stå oemotsagda vet vi aldrig vem de attackerar härnäst.

/ SAC:s Arbetsutskott

Enbart några dagar innan detta tände nazister eld på kulturhuset Cyklopen, beläget i samma område som ovanstående. Båda dåden är kopplade till Salemfonden, arrangör av den nazistiska marschen i Salem på lördag. De försöker skrämma oss till tystnad, göra oss rädda för att vara där och motarbeta dom. Även är sådana här dåd inbakade i nazisternas ideologi och en del av deras strategier. Att mörda barn! FFS! Nätverket Mot Rasism har skrivit ett upprop:

Upprop till alla demokratiska krafter!

Alla de grupper som ingår i Nätverket mot rasism uppmanar nu gemensamt samtliga demokratiska och progressiva krafter i Sverige att sluta upp och markera mot den våldsspiral som extremhögern inlett.

I lördags brann kulturhuset Cyklopen ned på samma klockslag som NMR tidigare hade utlyst en stödfest mot rasism. Lyckligtvis hade festen ställts in och lokalen stod tom när den sattes i brand. Polisen har fastslagit att branden var anlagd och på olika nazistiska internetforum kan man läsa hur de i förtäckta ordalag tar på sig skulden. Men den mest avskyvärda våldsstegringen skedde under söndagen då en fackligt aktiv familj med barn utsattes för ett mordförsök i sitt eget hem. Bensin hälldes in genom brevinkastet och trots att familjen skrek att det fanns ett litet barn i hemmet tände förövarna på. Genom ett mirakel och klartänkta grannar klarade sig familjen oskadd när de firade sig ned från balkongen på tredje våningen.

Detta är verkligheten bakom den rörelse som varje år marscherar i Salem under namnet Salemfonden, detta är nynazisternas sanna ansikte och uttryck. De ledande personerna i Salemfonden är omnämnda i utredningen kring mordet på fackföreningsmannen Björn Söderberg och nu en vecka innan Salem så har det alltså skett igen. Denna gång måste vi sätta stopp för dem innan vi tvingas hålla nästa sorgemanifestation för ännu ett av nynazismens offer.

Vi måste manifestera vår ilska innan den blir till sorg. Om vi inte säger ifrån nu så kan det vara för sent. Det enda sättet att stoppa nynazisterna i Salem är att alla progressiva krafter tar sitt ansvar och åker ut dit så mangrant att vi fyller hela kommunen. Det är enda sättet att få ett slut på våldet och vi måste alla ta vårt ansvar. Minns vad du tänkte när Björn Söderberg dog. Nu får du chansen att agera innan det är för sent.
Slut upp i Salem Centrum på lördag kl 12.

Jag uppmanar alla att delta i Nätverket Mot Rasisms manifestation i Salem Centrum klockan 12.00 nu på lördag (6/12).

salem_2008

Bloggar: Acidtrunk, Forever United, Petter Partikulärt, Vardagspussel, Vemsomhelst, Syrran, Svensson, StockholmsPunk, Tjyvsamhället, Job, Pooma, Spooked, ..and we smiled, Mandax, Autonoma Kärnan, Ivar Internationell, Mullvaden, Rilleee, ProletärBella, Dagens Konflikt, Den röda liljan, 1915, Arbetarperspektiv, Nu får det vara nog!, Jordränta, En blogg från vänster, Vienno, Ohyra, Fiendeland, Motbilder, Queen of light, Bruntbloggen, Andrea Doria, Salka, Esbati, sussstenssonsweden, LOKE, Luftslottet, Anna Wester, Trottens Betraktelser, stoppa matchen, Dynamic Man, PromeMorian, John Jonathan Green, ETC bloggen, Niklas.in, Denuntias kommentarer, Rolling and Tumbling, Livet på en pinne, Vem som helst, Björn Wiman, HumlAnz X, Partigiani Livornesi Scandinavia, Arvid Falk, Fi-establoggen, Per-Anders Svärd, Bola de Fogo, Snatterskan, En sökares hjärta, Dom Ljuger, Svenskyannis, Pelaseyed, torunn, samt SUF Stockholm, SUF Uppsala, Revolutionära Fronten, Vänsterpartiet Stockholm, Ung Vänster Stockholm, Tvärdrag, Revolution Sweden,  och insändare i ETC.

Media: Arbetaren, Göteborgs Fria, Expo, Metro, Expressen, SR, SvD 1, SvD 2, SvD 3, DN 1, DN 2, Aftonbladet, SVT, Wighsnews, Karlskoga-Kuriren, Sydsvenskans ledare.

Detta har även gått ut på internationellt forum, Finland, Norge: Forening Sorte Fane, kald krig (blogg), Independent Workers Union, samt stöduttalanden från CNT Frankrike och FAU Bonn.